Hopp over hovednavigasjon

Unge enslige voksne holdt innvandrermiddag i Bergen

Unge enslige voksne holdt innvandrermiddag i Bergen

Tekst: Søster Christine Cardon

Tekst: Søster Christine Cardon

Foto: Eldste Royal Cardon

Foto: Eldste Royal Cardon

 
Noen sa til gruppen av Unge enslige voksne I Bergen at det er vanskelig å finne anledninger til tjeneste i velstående Norge. Men bror Hector Toledo  ristet på hodet og sa:”Nei, det er alltid mennesker som trenger hjelp.”
Gjennom familien Toledo fikk de unge voksne anledning til å være vertskap for en gruppe unge mennesker, de fleste unge innvandrere, til en tradisjonell norsk julemiddag.
UEV-serveringsteam
Bror Toledos svigersønn David Martinez samarbeidet med en lokal organisasjon som hjelper disse unge i å integreres i det norske samfunnet.  Organisasjonen skaffet maten, et hotell sendte Julenissen med gaver, bror og søster Toledo ledet kjøkkentjenesten, og de unge voksne var vertskap.
På kjøkkenet med middagslaging
        Vennskap knyttes​
Gjestene (for det meste tenåringer) ble mottatt til vakkert pyntede bord, et juletre, fristende lukter fra kjøkkenet og smilende unge voksne fra Bergen menighet. Mange av disse ungdommene var ikke kristne, og det var deres første julefeiring. Under middagen sang heltidsmisjonærene i Bergen julesanger  og lærte ungdommene “Jingle Bells”. Så kom julenissen med gaver, deretter ble det dans, en limbo-konkurranse og mengder juledessert.

Jingle Bells, allesammen!

Gaver fra nissen

De unge voksne deltok i festlighetene og gledet seg over å bli kjent med ungdommer fra Afrika, Midt-Østen og Asia. Da det ble tatt bilder til avslutning, spurte mange om vi kunne gjenta dette neste år. Alle håper det.
Bror Martinez, hvor lavt klarer du å komme?