Norgesmester i karate kalt på misjon

Det var ikke et lett valg for Jonathan å dra på misjon, men han følte det var et viktig og riktig valg

Jonathan er født inn i en familie hvor alle er medlem av kirken, og er oppdratt i evangeliet. Han er eldst av tre søsken, og har to søstre. Han har alltid vært opptatt av å ta riktige valg i livet, og har en stor rettferdighetssans. Han har fulgt Kirkens programmer i primær og unge menn, og har fullført fire år med seminar. De to første årene gikk han på morgenseminar i kirken på Romerike, mens de to siste årene tok han hjemmeseminar siden han gikk på skole i Oslo og ikke rakk morgenseminar.

Jonathan har vært meget aktiv utenom skole og kirke. Han har blant annet spilt fotball og ishockey. Da han var seks år gammel begynte han å trene karate og ble etter hvert tilbudt plass på den norske landslaget i karate. Han takket ja, og har vært på karatelandslaget siden han var 14 år. Han er flere ganger norgesmester i juniorklassene og har representert Norge i flere EM og VM i karate. I 2014 ble han europamester i sin stilart som senior.

Jonathan har alltid vært frimodig og fortalt om Kirken og evangeliet. Alle vennene og de rundt ham vet at han er medlem av Jesu Kristi kirke av SDH. Han har alltid tenkt på å reise på misjon, og da har var ferdig med videregående skole sto han overfor valget mellom å sette sin idrettskarriere på vent og reise på misjon, eller å fortsette å satse 100% på karate som blir OL-gren i 2020.

Jonathan_Pedersen1.jpg

Jonathan syntes ikke dette var et lett valg, men har valgt å reise på misjon. Han sier at han vet at dette er det Herren vil at han skal gjøre, og han har følt at dette er et viktig og riktig valg. Han har alltid hatt en sterk tro på bønn og har følt at dette er det han skal gjøre. Etter at Jonathan fikk sitt misjonskall, har han fortalt trenere, lagkamerater og andre venner om sitt valgt. Han har fått full forståelse for dette valget, uten negative reaksjoner. Mange av vennene hans utenfor Kirken har sagt at de synes det er et modig valg og ønsker ham lykke til.

Jonathan ble kalt til England London Mission og reiste 9 mars.