Jul-i-toner 2015

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Helligegir deg årets julekonsert hvor du får oppfylt denne høytidens ønsker og lengsler.

Et stort løfte, men vi håper og tror at alle som kom til årets tre konserter, fikk oppfylt ønsket om en god opplevelse. Kor, orkester og sopranene, Anne-Margrethe Eikaas Svanes og Katharina Frogner Kochum ønsket julen velkommen med åndelig, oppløftende og munter musikk.

Årets første konsert ble avholdt i møtehuset i Drammen. Glade toner fra 1500-tallets melodi, «Ding Dong Merrily on High», arrangert for Jul i Toner av Neil Baker, fylte kirkesalen og konserten var i gang.

Den tradisjonelle julesangen «Det lyser i stille grender» hadde uroppføring i ny drakt. Kari Matti Tamper hadde omskrevet om den lille, vakre sangen, og skapt et stort verk. Idar Røsaker hadde skrevet introtekst som kormedlem, Anette Daimin, leste. Sopranen, Anne-Margrethe Eikaas Svanes overstemme svevde høyt over korets sang.

dirigent og kor

Vakre Frogner kirke i Bygdøy allé i hovedstaden, var arena for årets andre konsert. Den 108 år gamle kirken er rikt utsmykket av Gustav Vigelands nevø, Per Vigeland. De store vinduene med glassmalerier er spesielt fremtredende.

For koret, denne gang i samproduksjon med Nordlændingernes Forenings Kor, var den gode akustikken i kirken viktig. Tonje Loewens orgelspill ble spesielt vakkert, da begge korene sammen med orkesteret fremførte Julemotetten av Eyvind Alnæs.

Lundquists612.jpg

Ekteparet Lundkvist har stått på i fem år for Jul-i-toner

Den tredje konserten i møtehuset på Romerike ville bli den siste i regi av ekteparet Marie og Sven-Erik Lundkvist. Sammen med mange dyktige medarbeidere har de stått for fem år med nydelig julemusikk som har løftet og gledet oss. Kirkesalen på Romerike var fylt til randen med forventningsfulle publikummere, derav 250 inviterte. Og de fikk det de kom for.

Lillestrøm Byorkester under ledelse av Morten Remberg, ga konserten et ekstra løft med sitt janitsjar-ensemble.

Dirigent Sven-Erik Lundkvist ønsket at kor og orkester skulle avslutte årets konserter med det han mener er verdens fineste julesang. Nummeret er fra første del av barokk-komponisten Georg Friedrich Händels (1685-1759) mest kjente verk «Messias», skrevet i 1741. Oratoriet har tekst fra Bibelen.

«For Unto Us a Child Is Born» handler om det Jul i Toner står for – julen med Jesus Kristus i sentrum – og er hentet fra Esaias 9:6.

Gates612.jpg

Søster Gates, misjonær fra Utah deltok i orkesteret

For et barn er oss født, en sønn er oss gitt, og herredømmet er på hans skulder, og han kalles under, rådgiver, veldig Gud, evig fader, fredsfyrste.

Vi gleder oss allerede til neste års konserter.