Rapport fra Festinord 2017

Foto: Jacques Holst Creative Commons BY-NC-SA 4.0

Festinord har så lenge jeg kan huske vært et stort årlig event i de fleste single unge voksnes liv. Men jeg har sett at Festinord er nesten like viktig for de håpefulle voksne medlemmene av kirken som så gjerne ønsker at vi unge skal finne vår sjelevenn i løpet av 5 dager på Festinord. Selv om også mange unge voksne har ett lite håp om å møte sin framtidige ektefelle på Festinord, så var det nok mye mer enn det som gjorde at over 700 unge voksne fra hele 20 land kom sammen i lille Eskilstuna i Sverige fra 25-29 juli i år.  Stockholm Stav slo på stortromma da de inviterte oss til årets Festinord. Det var ikke nok med de faste årlige aktivitetene, som dans hver kveld eller de berømte fotballfinalene. I år var det virkelig aktiviteter for enhver smak. I byens kanal kunne du se konkurranseinnstilte og ivrige unge voksne som kjempet om førsteplassen i Dragen Boat løpet. Om du tok turen til skogs kunne  du oppdage adrenalinfylte gutter og jenter som lekte «Capture the Flag» med paintballgevær. Inne på skolens lokaler fant du 18-30 åringer som hjalp til med å oversette kirkens videoer slik at Evangeliet kunne nå enda flere av Guds sønner og døtre. I tillegg kunne du finne Sveriges største oppblåsbare hinderløype som var over 200 meter lang. Vi hadde det utrolig gøy med å leke stuntmenn og superhelter der vi løp så fort vi kunne gjennom denne hinderløypen, og med vannballonger i tillegg ble det virkelig et vått løp. Til tross for alle disse spennende aktivitetene var det selvfølgelig også tilgang på åndelige aktiviteter. Det var f.eks morgeninstitutt med Skandinavias seminar  -og instituttkoordinatorer. På en av de daglige samlingene fikk vi blant annet høre fra kvinnen som innehar verdensrekorden i å nå Sydpolen rasket.  Vi hadde også forskjellige workshops der vi styrket vår tro og fikk redskaper til å holde oss sterke i en turbulent hverdag.  Skal jeg være helt ærlig så tror jeg at det er nettopp denne åndelige styrken som de fleste deltakere nøt godt av. I tillegg til de morsomme aktivitetene, kleine øyeblikkene og jakten på kjærligheten, så tilbyr altså Festinord de unge en åndelig styrke. Styrken får vi fra å være samlet i en ånd, en tro og ett håp. Vi kom nok ikke alle hjem med en kjæreste i hånden denne Festinorden heller, men det er ikke noe problem, fordi vi har allerede startet nedtellingen til Festinord 2018 som finner sted i vårt eget vakre land, Norge! Jeg håper jeg ser deg der!