Endelig på sommermisjon

  Endelig på sommermisjon

  Sofie Lisell Top fra Skien menighet har vært sommermisjonær i Sandvika

  Jeg ville gjerne bli med i fjor, men aldersgrensen var 16 år, så jeg måtte vente”, sier en storfornøyd Søster Top som endelig har fått prøve livet som fulltidsmisjonær i 10 dager. ”Jeg har jo lenge tenkt på det å dra på fulltidsmisjon en dag, men jeg ville gjerne vite litt mer om hvordan det er å være misjonær slik at jeg vet at det er dette jeg vil og valget blir fullt og helt mitt eget. Det hadde ikke vært så lett uten denne erfaringen, men nå vet jeg at jeg kan – og at jeg ville overleve!

  Søster Top sier at hun er overrasket over hvor mange mennesker hun, Søster Williams og Søster Ulrich faktisk får snakket med i løpet av en dag. Hun legger ikke skjul på at det var ganske skummelt å ta kontakt og snakke med fremmede i begynnelsen, men at det raskt ble mye lettere. Hun har vært heldig og fått være med på mange undervisninger, og har fått delta i leksjoner om Frelsesplanen, profeter, Gjengivelsen, osv.

  Det er to ting Søster Top spesielt føler hun har lært å verdsette enda høyere enn før:

  Skriftstudium. ”Jeg har virkelig kost meg med Skriften og mitt vitnesbyrd om Frelseren og evangeliet har blitt sterkere. Jeg har funnet nye perler og erfart hvor verdifullt det er å ta notater mens jeg studerer. Det hjelper meg å føle Ånden sterkere. Og så føler jeg at jeg har fått hjelp til undervisningen og blitt inspirert av Ånden til å si de riktige tingene.

  Planlegging. Hun er imponert over hvor flinke misjonærene er til å planlegge dagen. ”Vi bruker tiden veldig effektivt”, sier hun. ”På en typisk feriedag hjemme sover jeg jo mye senere og har ingen detaljert plan for dagen, og får jo heller ikke utrettet så mye. Mens her har vi detaljerte planer og en ”plan B” hvis ikke ”plan A” fungerer helt. Dagene blir så godt utnyttet og det er deilig å krysse av etter hvert som vi blir ferdige. Når vi legger oss har vi en lang dag bak oss og vi er både trette og fornøyde.

  Søster Top kan ikke få rost søstermisjonærene hun har tjent sammen med nok. ”De er så positive og har massevis av pågangsmot. De er veldig gode eksempler for meg og har vært så flinke med å hjelpe meg. Og selv når vi av og til treffer på folk som ikke er så hyggelige finner de noe positivt å si både der og da og etterpå. Jeg forstår at folk kan være avvisende og jeg tenker: Om de bare visste! Jeg har lært så mye om hva slags misjonær jeg ønsker å være.”

  Sofie Top2 x340.jpg

  Søster Top underviser

  Søster Top underviser

  Søster Top anbefaler sommermisjon for alle som har tanker om å reise på en fulltidsmisjon. Hun har også lært at hun kan være misjonær på mange andre måter – hjemme og på skolen. Og hun regner med å bli med på en sommermisjon neste år også.